Hybride warmtepomp?

De Hybride Warmtepomp, het duurzame hulpje van de cv-ketel, kent voor het nieuwe kabinet geen verplichting meer vanaf 2026 bij vervanging van het huidige warmtesysteem. Het schrappen van de zogenaamde Rendementseis hoeft volgens sommigen overigens niet te betekenen dat de doorbraak van de hybride warmtepomp geheel van de baan is. Uit onderzoeken blijkt dat de hybride pomp voor veel woningen een besparing tot 75% op het aardgasverbruik voor verwarming kan opleveren. Is een partnerschap tussen werkgevers en hun personeel voor de installatie van warmtepompen nog wel aantrekkelijk in het collectieve streven naar meer Duurzaamheid? Dat blijft het nader onderzoeken waard.

 

 

Eerder presenteerde onze vereniging in samenwerking met het verenigingslid HAASHeat al Het Nationale Hybride Warmtepomp Plan. Met het Nationale Hybride Warmtepomp Plan, gaf HAASHeat aan, kunnen werkgevers hun personeel een besparing aanbieden tot wel 55% op de aanschaf en installatie van de hybride warmtepomp. Zo kunnen werkgevers en hun medewerkers door middel van een personeelsbenefit samen optrekken op het vlak van energiebesparing en verduurzaming.

Voordeel

Met het HWP Plan krijgen medewerkers tot 55% voordeel op de aanschaf en installatie van een Hybride Warmtepomp. Hiermee besparen ze tot wel 70% op gas en dit scheelt gemiddeld wel €1.000 per jaar op energiekosten. Hiermee dragen zij direct bij aan het verbeteren van leefomgevingen en daarmee aan een duurzame wereld.

Geen eigen geld nodig

Voor de aanschaf van een Hybride Warmtepomp, hebben medewerkers geen eigen geld nodig. Via het Warmtefonds van de overheid kunnen ze ook lenen voor 0% rente tot een verzamelinkomen van €60.000. Zo betalen ze met het voordeel via de werkgever, dankzij Het HWP Plan, slechts €20 per maand en besparen medewerkers €1.000 op energiekosten per jaar. Gemiddeld is de investering al in 2-4 jaar terugverdiend.

 

In een recente doorbraak binnen Fiscaal Nederland heeft de Belastingdienst op 3 april 2024 officieel de Cafetariaregeling 2.0 bevestigd, waarbij werkgevers kostenneutraal blijven en er gebruik wordt gemaakt van optimale fiscale mogelijkheden. Door de inruil van brutoloon en/of verlofdagen, krijgen medewerkers zo tot 55% voordeel op duurzame oplossingen.

 

Met de bevestiging van de Belastingdienst kan ervoor worden gezorgd dat werkgevers in plaats van circa €500, tot wel €2.400 per jaar kunnen bijdragen aan de oplossing voor de hoge energierekening bij de werknemer thuis.

 

HAASheat is te bereiken via Claire Silderhuis, claire@haasheat.com