Westpoort Cybercrime offensief

 

De hoge Cybercrime dreiging maakt dat ook de Westpoort ondernemersnetwerken actie moeten ondernemen. De Stichting Parkmanagement Amsterdam Teleport (SPAT) en de Ondernemersvereniging Westpoort bundelen het komende jaar de krachten rond Cybercrime preventie. Dat doen wij met een Rijkssubsidie, die via het Amsterdamse Platform Veilig Ondernemen aan SPAT is toegekend. In april kwam het netwerk bijeen om een plan van aanpak te bespreken. Als gasten schoven aan Erno Doorenspleet, KPN vice-president Security Strategy en Kees Verhoeven, consulent Cybercrime wetgeving en voormalig Tweede Kamerlid.

 

Centrale vraag: Hoe kun je als ondernemerscollectief een gezamenlijke aanpak rond Cybercrime vormgeven? De oplossing werd gevonden in het creëren van een ‘Circle of Trust’, een netwerk van vertrouwde partners die erop kunnen rekenen dat zij hun cyberveiligheid op orde hebben.

 

KPN zal als naaste buur van het Westpoort bedrijfsleven, actief bijdragen aan dit preventie- en bewustwordingsnetwerk, dat in het voorjaar 2024 klaar is voor het aangaan van de Cyber uitdaging.

 

Digitale weerbaarheid is voor ondernemers nog altijd niet vanzelfsprekend. Hoe zorgen we ervoor dat ondernemers digitaal weerbaarder worden? Is dat bijvoorbeeld door samen te oefenen voor cyberincidenten? En wat betekenen de nieuwe cybersecuritystrategie en de NIS2 voor het mkb?