Westpoort / Haven-Stad
Transformatie overleg

Westpoort staat voor een periode van ingrijpende transformaties, waaronder de menging van wonen en voorzieningen met de huidige zakelijke bedrijvigheid, de overgang van fossiele naar duurzame energie, en de optimalisatie van zakelijk grondgebruik. Dit vereist nauwgezette afstemming en overleg.

In dat kader gaat de gemeente Amsterdam de komende twee jaar intensief  samenwerken met de Ondernemersvereniging Westpoort om concreet te kijken naar de transformatie van dit gebied en hoe we dit gezamenlijk kunnen realiseren. Dit zal plaatsvinden in een Transformatie Overleg, waarin we alle relevante aspecten zullen bespreken. Het doel is om gezamenlijk een optimaal kader voor de transitie te creëren, met behoud van de hoogst mogelijke vestigingsplaatskwaliteit.

1e transformatieoverleg Programma

U bent als ondernemer in Westpoort uitgenodigd voor dit
Transformatieoverleg

U I T N O D I G I N G

Wat:  Eerste Transformatieoverleg Westpoort
Wie:  Voor álle bedrijven in Westpoort, óók voor niet-leden OV Westpoort
Wanneer:  Dinsdag 18 juni om 15.30 tot 17.30 uur
Waar: Hotel Moxy (Danzigerkade 175). Er is een parkeergarage tegenover het hotel
Aanmelden:      Graag vooraf aanmelden op secretariaat@westpoortondernemers.nl 

Transformatie Overleg is mijlpaal
voor onze
Ondernemersvereniging

 

Marcel La Rose

“Westpoort is de komende jaren dé denktank van de regio als het gaat om de stedelijke transformatievraagstukken. Wij zullen voortdurend veel deskundigheid bijeen brengen om te anticiperen op ingrijpende veranderingen. 

De vereniging is met de Gemeente Amsterdam overeengekomen dat het Transformatie Overleg het primaire platform is om de ontwikkelingen met het bedrijfsleven af te stemmen Alle facetten zullen worden besproken van de vraagstukken waar het bedrijvenpark Westpoort zich voor gesteld ziet: ruimtegebrek, energieschaarste; tekort aan vakbekwaam personeel; introductie van woningbouw in een werkomgeving.” 

 

Marcel La Rose 

Voorzitter Ondernemers Vereniging Westpoort 

Samen zorgen dat bedrijvigheid en
woningbouw hand in hand gaan

 

Reinier van Dantzig

Video Wethouder Van Dantzig voor ALV Westpoort maart 2024

 

Gemeente Amsterdam ziet echt het belang van ondernemers en werk in de stad. Wij hebben in de ontwikkelstrategie dan ook voor een koerswijziging gekozen, namelijk veel betere bescherming van bedrijventerreinen; veel beter inpassen waar ook gewoond kan worden, en waar andere bedrijvigheid kan zijn. Echt een pas op de plaats maken met het transformeren van die bedrijventerreinen. Ik wil jullie verzekeren dat ook in Haven-Stad – wat nog ver in de toekomst ligt – wij ook samen moeten zorgen dat bedrijvigheid en woningbouw hand in hand gaan. Ik daag jullie uit met een goede agenda te komen en dan gaan wij uiteraard daarnaar luisteren. 

 

Reinier van Dantzig 

Wethouder Grond en Ontwikkeling, Woningbouw, Ruimtelijke Ordening 

Documenten gemeentelijk
ontwikkelingsbeleid 

Samen zorgen dat bedrijvigheid en
woningbouw hand in hand gaan

1e transformatieoverslag programma

Juni 2024

Bekijk de uitnodiging

Transformatie Overleg verslag

November 2023

Lees meer

Transformatie Overleg verslag

Juni 2023

Lees meer